donderdag 13 oktober 2022

Diner en spreker Bas Haring

18:00 uur
Ontvangst in Hotel West-Ende
18:30 uur
Aanvang 3- gangen diner
20:30 uur
Lezing door Bas Haring
22:00 uur
Netwerkborrel

Bas Haring hoopt dat mensen na een lezing denken “Hmmm… interessant. Hier moet ik nog eens over nadenken.”

Bas Haring denkt en vraagt, schrijft en spreekt. Op een heldere en prikkelende manier probeert hij wetenschap en filosofie betekenis te geven voor jouw leven. Dat doet hij door het schrijven van boeken, columns en het maken van TV-programma’s. Bas Haring is hoogleraar aan Universiteit Leiden waar hij de leerstoel ‘publiek begrip van wetenschap’ bekleedt en hij is oprichter van het masterprogramma Media Technologie voor creatieve wetenschap. In 2016 won Bas Haring de Duidelijketaalprijs, voor het openbaar helder uiteenzetten van wetenschappelijke onderwerpen aan een algemeen publiek.

Op tv was Bas Haring te zien in de programma’s Stof en Haring en hij zit in het panel van Proefkonijnen. Naar aanleiding van het programma ‘Proefkonijnen’ heeft hij begin 2014 het boek ‘Doe dit vooral thuis’ uitgebracht. Aan de hand van dit boek wil hij dat de lezer zichzelf vragen stelt over de wetenschap en zélf op onderzoek uitgaat. Zijn meest recente boek is ‘Waarom cola duurder is dan melk.’ In dit boek deelt hij zijn verrassende ontdekkingen en geeft hij antwoord op vragen als: waar komt geld vandaan? Zijn wij rijk dankzij de armoe van anderen? En waarom is cola duurder dan melk?

Bas Haring is als wetenschapper een uitzondering, omdat hij met zijn werk een breed publiek weet aan te spreken. De gewone man kan veel inspiratie putten uit zijn werk en ook wetenschappers vinden zijn werk fris en vernieuwend. Zijn voornaamste doel is mensen helpen om de wereld om hen heen beter te begrijpen. Theorie wordt afgewisseld met praktische alledaagse voorbeelden die de lezer moeten helpen voor zichzelf een duidelijk beeld te creëren. Bas ontdoet de wetenschap van haar sluier van vaagheden en raakt de essentie ervan. Dit maakt zijn manier van denken ontzettend inspirerend en leerzaam. Als spreker weet hij altijd een verrassende draai te geven aan zijn verhaal. Hierdoor weet hij zijn toehoorders telkens weer te boeien en hen aan te zetten tot het overdenken van zijn visie.

 

Kosten diner voor gasten: € 37,50