maandag 8 juli 2019

Kersvers OP-lid studeert af

Kersvers OP-Lid Brent van Hoof zette vrijdag 5 juli jl. een handtekening onder zijn diploma Accountancy aan de Hogeschool Avans te ’s Hertogenbosch. Hij studeerde af bij XXL Nutrition op het onderwerp ‘process mining’. Zijn toekomst ligt bij zijn nieuwe onderneming Bron Online.

Kersvers OP-Lid Brent van Hoof zette vrijdag 5 juli jl. een handtekening onder zijn diploma Accountancy aan de Hogeschool Avans te ’s Hertogenbosch. Zijn afstudeeropdracht volbracht hij bij XXL Nutrition. "Het onderwerp van deze opdracht was 'process mining'. Dit is een data gedreven manier om processen inzichtelijk te maken, zoals een inkoop- of verkoopproces. Deze vrij nieuwe toepassing van data wordt steeds vaker gebruikt omdat deze snel en overzichtelijk de knelpunten in een proces laat zien. Denk bijvoorbeeld aan inefficiënte stappen in het proces, zoals dubbele acties en mogelijke weigeringen in het systeem. Ik vond het een heel interessant onderwerp en ben blij met de 7.3 voor mijn scriptie.

vrijdag 21 juni 2019

Mooi Mechelen verbindt alle nationaliteiten

Ons jaarlijkse OP-uitstapje, dit keer naar Helmond’s zusterstad Mechelen, zit erop. Wie er niet bij was heeft echt wat gemist. Gelukkig hebben we de foto’s nog! Die vind je op deze website.

Het is helaas alweer voorbij, ons dagje Mechelen. Als je in de loop van ruim een half jaar bezig bent met de organisatie van zo’n dag en via verschillende contacten alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen, dan is het heerlijk om iedereen zo te zien genieten. De ontvangst bij Hotel HUP was meteen een mooie gelegenheid om de metamorfose te zien die Mark Oidtman en zijn team voor elkaar gebokst hebben. In december zijn we er langer te gast voor onze eindejaarsbijeenkomst en nemen we de tijd voor een totale rondleiding. Chauffeur Jan van Twin Tours bracht ons met de spelersbus van Helmond Sport naar Mechelen en terug. Hij liep vrolijk met het programma mee was een leuke aanvulling op ons gezelschap.

vrijdag 24 mei 2019

Hoe dapper ben jij?

Donderdag 23 mei jl. was het team van Hotel Westende weer helemaal klaar voor ons. Een heerlijk diner en een gastvrije, vriendelijke ontvangst. Dat was deze avond extra belangrijk omdat behalve vijf leuke gasten van onze leden ook Ondernemersvereniging Mierlo (OVM) op bezoek hadden. Dankzij Wim Peeters was het een dynamische ontmoeting, inclusief maskers en touw.

Donderdag 23 mei jl. was het team van Hotel West-Ende weer helemaal klaar voor ons. Een heerlijk diner en een gastvrije, vriendelijke ontvangst. Dat was deze avond extra belangrijk omdat we behalve vijf leuke gasten van onze leden ook Ondernemersvereniging Mierlo (OVM) op bezoek hadden. Dankzij Wim Peeters was het een dynamische ontmoeting, inclusief maskers en touw.

vrijdag 24 mei 2019

Hans Claessens verkoopt zijn drukkerij

Drukkerij Claessens uit Someren verkoopt per 1 juni 2019 de activiteiten aan branchegenoot Drukkerij SNEP uit Eindhoven. “Het werd tijd om het stokje over te dragen” aldus Hans Claessens.

Drukkerij Claessens uit Someren verkoopt per 1 juni 2019 de activiteiten aan branchegenoot Drukkerij SNEP uit Eindhoven. Drukkerij Claessens is al ruim 39 jaar producent van hoogwaardig, professioneel drukwerk en staat goed bekend in de regio. Voor Drukkerij SNEP past de overname binnen de strategie om totaalaanbieder te zijn voor grafische producties in de meest brede zin.

vrijdag 24 mei 2019

Nieuwe huisstijl voor 2atwork.com

2atwork.com, het bedrijf van OP-lid en grafisch ontwerper Harold van der Horst heeft zichzelf in een nieuw jasje gestoken. Donderdag 23 kregen we allemaal een mooie folder en een bijpassend visitekaartje van Harold. Het is een fris nieuw design met het warm rode Fiësta als hoofdkleur. Datzelfde ontwerp vind je uiteraard ook terug op de gerestylde website van 2atwork.com.

vrijdag 10 mei 2019

Stef Stevens voor Europa!

Donderdag 23 mei aanstaande is niet alleen onze volgende OP-avond, het is ook de dag van de verkiezingen voor het Europees Parlement. OP-lid Stef Stevens staat op de lijst als kandidaat voor D66. Wordt hij gekozen, dan gaan we volgend jaar met zijn allen naar Brussel.

Dat Stef Stevens bevlogen is, weet iedereen die wel eens met hem in gesprek gaat over samenleving en politiek. Als fractievoorzitter van D66 in Helmond en gemeenteraadslid gaat hij een stevig gesprek niet uit de weg. “Twee redenen om de politiek in te gaan zijn, dat ik niet tegen onrecht kan en niet tegen verspilling van publiek geld. Ook in Europa is op beide gebieden nog veel winst te boeken.”

dinsdag 26 maart 2019

Vraag en antwoord leiden naar maatstaf voor integer handelen

Wat beweegt mij ertoe integer te handelen? Noureddine Zarroy, trainer en adviseur op het gebied van integriteit, nam ons 21 maart jl. mee in een interessante zoektocht naar een antwoord op die vraag.

Normaal gesproken duurt de workshop acht uur. Na het diner hadden we er donderdag 21 maart jl. zo’n anderhalf uur voor. Toch wist onze gastspreker Noureddine Zarroy ons met vragen en het afwegen van de antwoorden goed op het spoor te zetten naar een maatstaf voor integer, of moreel juist, handelen. Een boeiend proces!

dinsdag 26 februari 2019

Helmond Sport wil breed van waarde zijn

De kop is eraf. Op donderdag 21 februari jl. gaf algemeen directeur Helmond Sport Leon Vlemmings de aftrap voor het nieuwe seizoen van Ondernemers Peelland. Hij hield een interessant betoog over waardecreatie en ondernemerschap aan de hand van de ontwikkelingen rondom het multifunctionele stadion op De Braak.

maandag 14 januari 2019

Op weg naar 25 jaar Ondernemers Peelland

Het jaar 2019 is de opmaat naar ons 25-jarig jubileum in 2020, een prachtige mijlpaal. Dan zijn we al 25 jaar Brabants gemoedelijk, zoals het Eindhovens Dagblad afgelopen jaar meldde. Die warme, onderlinge verbondenheid faciliteren we ook in 2019 met een afwisselend en smakelijk programma. Kom kennismaken.

Het jaar 2019 is de opmaat naar ons 25-jarig jubileum in 2020, een prachtige mijlpaal. Dan zijn we al 25 jaar Brabants gemoedelijk, zoals het Eindhovens Dagblad afgelopen jaar meldde. Die warme, onderlinge verbondenheid faciliteren we ook in 2019 met een afwisselend en smakelijk programma.

vrijdag 9 november 2018

Een boeiend einde aan het OP-jaar 2018

De laatste bijeenkomst van 2018 was bijzonder boeiend. Jan Paul Beukema van de Young Advisory Board nam ons mee op een bijzondere reis over het Dark Web. Nu kijken we vooruit naar 2019. We hebben weer een boeiend programma in de maak, voor het eerst met tien in plaats van acht bijeenkomsten voor hetzelfde lidmaatschapsgeld.

De laatste bijeenkomst van 2018 was bijzonder boeiend. Jan Paul Beukema van de Young Advisory Board nam ons mee op een bijzondere reis over het Dark Web. Die plek op het internet waar wij, als ‘brave burgers’, normaal gesproken niet komen. Als je eenmaal de weg weet, en die is niet moeilijk te vinden, bestel je met het grootste gemak drugs, wapens, ‘van de vrachtwagen gevallen’ dure goederen en nog veel meer. Niet dat we daar nu met zijn allen aan gaan beginnen, maar een eye opener was het zeker. Alles wat op het Dark Web gebeurt, maakt net zo goed deel uit van de dagelijkse realiteit als ons gezellig samenzijn met de leden van Ondernemers Peelland.