vrijdag 15 oktober 2021

Bedrijfsbezoek A. Jansen BV

Op donderdag 14 oktober bezochten we A.Jansen BV in Son. Een interessant bedrijfsbezoek waarbij we te zien kregen wat voor een bedrijvigheid  er schuil gaat achter die gele vrachtwagens! Men verwerkt meer dan 1,2 miljoen ton aan inerte afvalstromen per jaar. 95 % hiervan wordt in het bedrijf hergebruikt of gerecycled tot hoogwaardige, gecertificeerde producten.

Op donderdag 14 oktober bezochten we A.Jansen BV in Son. Een interessant bedrijfsbezoek waarbij we te zien kregen wat voor een bedrijvigheid  er schuil gaat achter die gele vrachtwagens!

zondag 27 juni 2021

De kracht van je stem

Eindelijk konden we elkaar weer live zien op 24 juni 2021. Als gebruikelijk heeft het team West-ende eerst een voortreffelijk 3-gangen diner geserveerd. Na het dessert en de koffie stond Josanne klaar om ons in een uurtje mee te nemen in “De kracht van je stem”. In het kort, want ze kan er ook een

Eindelijk konden we elkaar weer live zien op 24 juni 2021.

zondag 20 december 2020

Op donderdag 17 december zijn de bestuursleden bij alle leden langs geweest om een kerstpakket te overhandigen

Op donderdag 17 december zijn de bestuursleden bij alle leden langs geweest om een kerstpakket te overhandigen. Bekijk hier de foto’s.

Op donderdag 17 december zijn de bestuursleden bij alle leden langs geweest om een kerstpakket te overhandigen. Bekijk hier de foto’s.

woensdag 23 september 2020

Bijeenkomst Ondernemers Peelland deed deelnemers goed!

Ook ondernemersverenigingen hebben de gevolgen van corona gemerkt. Na onze laatste bijeenkomst in februari was het op 10 september gelukkig weer eens zover

Ook ondernemersverenigingen hebben de gevolgen van corona gemerkt. Na onze laatste bijeenkomst in februari was het op 10 september gelukkig weer eens zover. Na het heerlijke diner (in een aangepaste corona setting) genoten gisteren zo'n 30 ondernemers in Hotel West-Ende van spreker Bas Nijhuis. Wat een geweldige spreker! Vol enthousiasme gaf Bas Nijhuis ons een kijkje achter de schermen van de scheidsrechtswereld in de voetballerij. Ook bracht hij een mooie parallel aan richting zijn eigen ondernemers activiteiten. De presentatie zat vol met tot de verbeelding sprekende anekdotes en er werd ingegaan hoe de media omgaat met scheidsrechters, maar ook hoe Bas op zijn beurt de media gebruikt. Ook werden voorbeelden getoond van verwensingen, welke scheidsrechters op en naast het veld naar hun hoofd krijgen geslingerd. Respect voor de scheidsrechters!

dinsdag 25 februari 2020

Kasteel Helmond verrast leden en gasten

We zijn ons jubileumjaar adelijk begonnen. De rondleiding van de heer Wesselman door zijn kasteel was interessant en verrassend. De ontvangst en het diner door Steenoven catering professioneel, vriendelijk en zeer smakelijk.

Velen waren er lang niet of nog nooit geweest, dus de verrassing was groot. Het kasteel in Helmond ziet er prachtig uit met interessante exposities en mooi ingerichte stijlkamers. De vertellingen tijdens de rondleiding door de heer Wesselman waren interessant en grappig. En het diner, verzorgd door Steenoven Catering, was geweldig lekker.

donderdag 16 januari 2020

Jubileumprogramma 2020 enthousiast ontvangen

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 16 januari jl. presenteerden we het jubileumprogramma voor 2020. Dat is door de aanwezige leden enthousiast ontvangen. Het hele programma staat op de website en de inschrijving is geopend. Voor leden en voor gasten.

In 2020 bestaat Ondernemers Peelland 25 jaar. Om dat te vieren heeft het bestuur een bijzonder goed gevuld en interessant jaarprogramma samengesteld. Dit is het beste moment om lid te worden. Voor slechts € 320,00 (jaartarief) maak je alles van dichtbij mee:  de zeven diners, vier interessante presentaties, drie bedrijfsbezoeken, en dagtrip naar Rotterdam en een eindejaarsborrel. Het zijn allemaal smakelijke en boeiende bijeenkomsten waar je makkelijk contact legt met onze enthousiaste leden en hun gasten. Iedere ondernemer weet dat goede relaties het fundament zijn onder zijn of haar business. Aan dat fundament dragen we met onze vereniging graag een steentje bij.

vrijdag 15 november 2019

Stef Stevens wint OP Pubquiz 2019

OP-lid Stef Stevens ging 14 november jl. naar huis met een glimmende bokaal. Hij won de OP Pub Quiz 2019.

Een drankje, lekker hapje, verrassende en soms best moeilijke vragen, aandoenlijke tienerfoto's en onze enthousiaste presentator, Rob Scheepers, maakten ook van deze OP Pub Quiz 'a night to remember'. Alle drie de finalisten kregen een smakelijk prijs, maar alleen de winnaar ging met de glanzende bokaal naar huis. Stef Stevens, van harte gefeliciteerd.

donderdag 10 oktober 2019

Duizelingwekkend veel blikjes

Van het bedrijfsbezoek aan de Helmondse vestiging van wereldbedrijf Can Pack werden we allemaal een beetje stil. Door de omvang van de productie en het geluid van het productieproces.

Wie kan na acht uur werken nou zeggen: “Ik heb weer een miljoen blikjes gemaakt!’ Dat zijn de medewerkers van Can Pack. Europa’s grootste producent van aluminium blikjes voor bier, energydrink en meer staat aan de Maisdijk 9 in Helmond. Ruim drie jaar geleden was het nog een maisveld. Nu wordt gebouwd aan de derde productielijn en extra wharehouse-capaciteit. Algemeen directeur / general manager Marco Snoeren neemt ons in vogelvlucht mee in de razendsnelle ontwikkeling die Can pack doormaakt. Met een Amerikaanse eigenaar (privébezit), een hoofdkantoor in Polen en zestien fabrieken in Europa, Azië en Zuid-Amerika, timmert Can Pack aan de weg.

dinsdag 24 september 2019

Vol gas ondernemen

We kregen geen enkele kans om in onze after diner dip te blijven hangen. Thijl Klerkx (24) gaf direct vol gas en nam ons in razende vaart mee door zijn jonge, ondernemende leven.

We kregen geen enkele kans om in onze after diner dip te blijven hangen. Thijl Klerkx (24) gaf direct vol gas en nam ons in razende vaart mee door zijn jonge leven en alles wat hij tot nu tot heeft ondernomen. Indrukwekkend!

dinsdag 20 augustus 2019

Hoe jonge ondernemers ondernemen

Het aantal zeer jonge ondernemers neemt al jaren toe. Wat is hun motivatie om (zo) jong te beginnen en hoe pakken zij het aan? De 24-jarige Thijl Klerkx is al zijn halve leven ondernemer en nu onder andere lid van de Young Advisory Board (YAB). Donderdag 12 september deelt hij zijn verhaal met Ondernemers Peelland. Ook benieuwd naar zijn verhaal? Meld je aan en kom kennismaken.

Het aantal zeer jonge ondernemers neemt al jaren toe. Wat is hun motivatie om (zo) jong te beginnen en hoe pakken zij het aan? De 24-jarige Thijl Klerkx is al zijn halve leven ondernemer en nu onder andere lid van de Young Advisory Board (YAB). Donderdag 12 september deelt hij zijn verhaal met Ondernemers Peelland. Ook benieuwd naar zijn verhaal? Meld je aan en kom kennismaken.

maandag 8 juli 2019

Kersvers OP-lid studeert af

Kersvers OP-Lid Brent van Hoof zette vrijdag 5 juli jl. een handtekening onder zijn diploma Accountancy aan de Hogeschool Avans te ’s Hertogenbosch. Hij studeerde af bij XXL Nutrition op het onderwerp ‘process mining’. Zijn toekomst ligt bij zijn nieuwe onderneming Bron Online.

Kersvers OP-Lid Brent van Hoof zette vrijdag 5 juli jl. een handtekening onder zijn diploma Accountancy aan de Hogeschool Avans te ’s Hertogenbosch. Zijn afstudeeropdracht volbracht hij bij XXL Nutrition. "Het onderwerp van deze opdracht was 'process mining'. Dit is een data gedreven manier om processen inzichtelijk te maken, zoals een inkoop- of verkoopproces. Deze vrij nieuwe toepassing van data wordt steeds vaker gebruikt omdat deze snel en overzichtelijk de knelpunten in een proces laat zien. Denk bijvoorbeeld aan inefficiënte stappen in het proces, zoals dubbele acties en mogelijke weigeringen in het systeem. Ik vond het een heel interessant onderwerp en ben blij met de 7.3 voor mijn scriptie.

vrijdag 21 juni 2019

Mooi Mechelen verbindt alle nationaliteiten

Ons jaarlijkse OP-uitstapje, dit keer naar Helmond’s zusterstad Mechelen, zit erop. Wie er niet bij was heeft echt wat gemist. Gelukkig hebben we de foto’s nog! Die vind je op deze website.

Het is helaas alweer voorbij, ons dagje Mechelen. Als je in de loop van ruim een half jaar bezig bent met de organisatie van zo’n dag en via verschillende contacten alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen, dan is het heerlijk om iedereen zo te zien genieten. De ontvangst bij Hotel HUP was meteen een mooie gelegenheid om de metamorfose te zien die Mark Oidtman en zijn team voor elkaar gebokst hebben. In december zijn we er langer te gast voor onze eindejaarsbijeenkomst en nemen we de tijd voor een totale rondleiding. Chauffeur Jan van Twin Tours bracht ons met de spelersbus van Helmond Sport naar Mechelen en terug. Hij liep vrolijk met het programma mee was een leuke aanvulling op ons gezelschap.