vrijdag 7 september 2018

KL’IK Brabant trapt af met event over Toekomstbestendig Ondernemen

Om ondernemers in de regio met elkaar te verbinden heeft Cissy van Hoof een nieuw bedrijf opgericht: KL’IK Brabant. Het eerste grote event, over Toekomstbestendig Ondernemen, vindt plaats op donderdag 15 en vrijdag 16 november aanstaande.

We kennen Cissy van Hoof natuurlijk van haar bedrijf CSupport. Om ondernemers in de regio met elkaar te verbinden heeft Cissy een nieuw bedrijf opgericht: KL’IK Brabant. Het eerste grote event, over Toekomstbestendig Ondernemen, vindt plaats op donderdag 15 en vrijdag 16 november aanstaande. Alle leden van OP ontvingen al een gerichte uitnodiging voor de ULTRAnetwerkbrunch van vrijdag 16 november. Tot ziens op de Automotive Campus!

dinsdag 4 september 2018

Voorzitter Pim van der Velden vindt nieuwe uitdaging

Per 1 september 2018 bouw ik mijn contacten graag verder vanuit Veldsink Bekx.

We kennen onze voorzitter Pim van der Velden als een gedreven netwerker. Hij is uit en thuis in de regio Peelland, zeker ook als accountmanager zakelijke markt bij Meeùs Industrie. Die positie verruilt hij na 11 jaar voor een nieuwe uitdaging bij Veldsink Bekx Adviesgroep in Mierlo.

zondag 26 augustus 2018

Irene Bots beklimt de Kilimanjaro

Tijdens de thema avond in mei heeft ze al verteld over haar avontuur om voor het goede doel de Kilimanjaro te beklimmen. Nu is het bijna zover. De website is klaar en sponsorbijdragen zijn van harte welkom.

Irene vertelt het zelf:

"In september gaan mijn man en ik de Kilimanjaro op met dertig andere klimmers van over de hele wereld. Wij gaan dit avontuur aan om onze eigen grenzen te verleggen, maar vooral ook om de albino kinderen in zuidelijk Afrika een grenzeloze toekomst te bieden. Zij zijn hun leven niet zeker en groeien op in kampen ver van hun familie. En dit vanwege mensen die nog steeds geloven dat een lichaamsdeel van een kind met albinisme geluk brengt en helende krachten heeft. Dit moet echt stoppen!

vrijdag 20 juli 2018

Blockchain organiseren, wat moet ik ermee?

Dit jaar organiseert Ondernemers Peelland drie avonden met een heerlijk diner en een interessante presentatie over toekomstgericht denken en ondernemen. Wetenschapsjournalist en TV-presentator Diederik Jekel nam ons 15 maart jl. in sneltreinvaart mee in de ontwikkeling van technische innovaties die onze wereld op zijn kop gaan zetten. Donderdag 13 september zoomt blockchain consultant Paul Bessems

Dit jaar organiseert Ondernemers Peelland drie avonden met een heerlijk diner en een interessante presentatie over toekomstgericht denken en ondernemen. Wetenschapsjournalist en TV-presentator Diederik Jekel nam ons 15 maart jl. in sneltreinvaart mee in de ontwikkeling van technische innovaties die onze wereld op zijn kop gaan zetten. Donderdag 13 september zoomt blockchain consultant Paul Bessems in één van die ontwikkelingen: blockchain organiseren. Je hebt er vast al van gehoord en na 13 september weet je eindelijk wat het inhoudt en wat jij ermee kunt of moet.

woensdag 27 juni 2018

Gevangen en bevrijd in Breda

Als je zus directeur city marketing is van een mooie stad, dan heeft ze natuurlijk goede ideeën voor een dagje uit. Zo kwamen we, dankzij (de zus van) ons bestuurslid Hanneke Bos, voor de Doe Dag van vrijdag 22 juni jl. in Breda terecht. We hebben veel leuke activiteiten, maar de Doe-dag blijft toch wel

Als je zus directeur city marketing is van een mooie stad, dan heeft ze natuurlijk goede ideeën voor een dagje uit. Zo kwamen we, dankzij (de zus van) ons bestuurslid Hanneke Bos, voor de Doe Dag van vrijdag 22 juni jl. in Breda terecht. We hebben veel leuke activiteiten, maar de Doe-dag blijft toch wel het hoogtepunt. Vooral omdat we de hele dag tijd en aandacht voor elkaar hebben, gezellig bezig zijn en samen genieten van lekker eten en drinken.

vrijdag 18 mei 2018

Mark van de Westerlo wint de beker

Mark van de Westerlo had donderdag 17 mei jl. de primeur. Hij is de allereerste winnaar van de OP-Pubquiz wisseltrofee. Zoals hij sportief toegaf, had hij deze mijlpaal niet kunnen bereiken zonder de andere leden van team Geel. Het was voor het eerst dat Ondernemers Peelland een Pubquiz organiseerde. Het doel van de quiz was

Mark van de Westerlo had donderdag 17 mei jl. de primeur. Hij is de allereerste winnaar van de OP-Pubquiz wisseltrofee. Zoals hij sportief toegaf, had hij deze mijlpaal niet kunnen bereiken zonder de andere leden van team Geel.

donderdag 12 april 2018

Het bedrijfsbezoek bij KEMIE maakt indruk

Donderdag 12 april waren we als Ondernemers Peelland te gast bij KEMIE, producent van keukenbladen. Het bedrijf viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan. Directeur/eigenaar Geert Jan Engbers vertelde een boeiend verhaal over de ontwikkeling van het bedrijf, hoe het steeds voorop loopt en nieuwe standaarden ontwikkeld. Keramiek en composiet hebben natuursteen al langere tijd verdrongen.

Donderdag 12 april waren we als Ondernemers Peelland te gast bij KEMIE, producent van keukenbladen. Het bedrijf viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan. Directeur/eigenaar Geert Jan Engbers vertelde een boeiend verhaal over de ontwikkeling van het bedrijf, hoe het steeds voorop loopt en nieuwe standaarden ontwikkeld. Keramiek en composiet hebben natuursteen al langere tijd verdrongen. KEMIE is in 2017 van Asten naar Helmond verhuisd. Er staat een gloednieuw bedrijfspand aan de Graandijk 7, volledig bekleed met door KEMIE zelf vervaardigde keramieken gevelplaten.  Het gebouw lijkt opgetrokken uit grote blokken, maar is het niet. Het effect is prachtig.

vrijdag 23 maart 2018

EHBHV Opleidingen durft het net even anders te doen

OP-lid Bas van den Woudenberg van EHBHV Opleidingen vertelt in de laatste nieuwsbrief van Peelland Business Plaza precies waar hij met zijn bedrijf voor wil staan. Wil je Bas beter leren kennen (dat geeft je misschien een voorsprong bij de OP-Quiz van 17 mei aanstaande), lees dan het hele verhaal. “Ik geef zo min mogelijk theorie

OP-lid Bas van den Woudenberg van EHBHV Opleidingen vertelt in de laatste nieuwsbrief van Peelland Business Plaza precies waar hij met zijn bedrijf voor wil staan. Wil je Bas beter leren kennen (dat geeft je misschien een voorsprong bij de OP-Quiz van 17 mei aanstaande), lees dan het hele verhaal. “Ik geef zo min mogelijk theorie en laat cursisten zo veel mogelijk oefenen. Mijn lessen zijn dynamisch en met een gezonde dosis humor. Zo beklijft de kennis en ervaring beter, zeggen ook mijn cursisten in de positieve feedback van de afgelopen jaren."

vrijdag 16 maart 2018

Omarm de verandering, zegt Diederik Jekel

Het tempo lag hoog. De inhoud was inspirerend en zette aan tot nadenken. Diederik Jekel nam Ondernemers Peelland en gasten donderdag 15 maart jl. mee in de ontwikkelingen die onze manier van (samen)werken drastisch en in snel tempo veranderen. Een huis kun je tegenwoordig gewoon printen, vlees kun je in een laboratorium kweken, auto’s rijden

Het tempo lag hoog. De inhoud was inspirerend en zette aan tot nadenken. Diederik Jekel nam Ondernemers Peelland en gasten donderdag 15 maart jl. mee in de ontwikkelingen die onze manier van (samen)werken drastisch en in snel tempo veranderen. Een huis kun je tegenwoordig gewoon printen, vlees kun je in een laboratorium kweken, auto’s rijden zonder chauffeur, en computers verwerken schrikbarende hoeveelheden data, zo snel en nauwkeurig, dat kan een mens nooit evenaren. Je zou er bang van kunnen worden en op de rem willen trappen. Alleen heeft dat geen zin. De ontwikkelingen zijn niet te stoppen. Omarm ze dus, is Diederik’s boodschap. Maak gebruik van alle kansen die er liggen, want dat zijn er veel. Een platform als het Innovatiehuis, waar onze gast Peter de Witte enthousiast over vertelde, is een plek bij uitstek om je ideeën en problemen te bespreken. Wie weet met wat voor verrassende, innovatieve oplossingen je weer naar huis gaat.

donderdag 15 maart 2018

Roos Koeman in Licht op Eindhoven

Ons kersverse lid Roos Koeman van Start2Improve staat met een leuk, kort artikel in Licht op Eindhoven: Neem de LEAN-sprong. Een efficiëntere organisatie neerzetten, hoe doe je dat? Met harder werken of slimmer werken? Maar ja, hoe doe je dat precies: Slimmer werken? Vraag het Roos.

Ons kersverse lid Roos Koeman van Start2Improve staat met een leuk, kort artikel in Licht op Eindhoven: Neem de LEAN-sprong. Een efficiëntere organisatie neerzetten, hoe doe je dat? Met harder werken of slimmer werken? Maar ja, hoe doe je dat precies: Slimmer werken? Vraag het Roos.