vrijdag 20 juli 2018

Blockchain organiseren, wat moet ik ermee?

Dit jaar organiseert Ondernemers Peelland drie avonden met een heerlijk diner en een interessante presentatie over toekomstgericht denken en ondernemen. Wetenschapsjournalist en TV-presentator Diederik Jekel nam ons 15maart jl.insneltreinvaart mee in de ontwikkeling van technische innovaties die onze wereld op zijn kop gaan zetten. Donderdag 18 september zoomt blockchain consultant Paul Bessems in één van

Dit jaar organiseert Ondernemers Peelland drie avonden met een heerlijk diner en een interessante presentatie over toekomstgericht denken en ondernemen. Wetenschapsjournalist en TV-presentator Diederik Jekel nam ons 15maart jl.insneltreinvaart mee in de ontwikkeling van technische innovaties die onze wereld op zijn kop gaan zetten. Donderdag 18 september zoomt blockchain consultant Paul Bessems in één van die ontwikkelingen: blockchain organiseren. Je hebt er vast al van gehoord en na 18 september weet je eindelijk wat het inhoudt en wat jij ermee kunt of moet.

woensdag 27 juni 2018

Gevangen en bevrijd in Breda

Als je zus directeur city marketing is van een mooie stad, dan heeft ze natuurlijk goede ideeën voor een dagje uit. Zo kwamen we, dankzij (de zus van) ons bestuurslid Hanneke Bos, voor de Doe Dag van vrijdag 22 juni jl. in Breda terecht. We hebben veel leuke activiteiten, maar de Doe-dag blijft toch wel

Als je zus directeur city marketing is van een mooie stad, dan heeft ze natuurlijk goede ideeën voor een dagje uit. Zo kwamen we, dankzij (de zus van) ons bestuurslid Hanneke Bos, voor de Doe Dag van vrijdag 22 juni jl. in Breda terecht. We hebben veel leuke activiteiten, maar de Doe-dag blijft toch wel het hoogtepunt. Vooral omdat we de hele dag tijd en aandacht voor elkaar hebben, gezellig bezig zijn en samen genieten van lekker eten en drinken.

vrijdag 18 mei 2018

Mark van de Westerlo wint de beker

Mark van de Westerlo had donderdag 17 mei jl. de primeur. Hij is de allereerste winnaar van de OP-Pubquiz wisseltrofee. Zoals hij sportief toegaf, had hij deze mijlpaal niet kunnen bereiken zonder de andere leden van team Geel. Het was voor het eerst dat Ondernemers Peelland een Pubquiz organiseerde. Het doel van de quiz was

Mark van de Westerlo had donderdag 17 mei jl. de primeur. Hij is de allereerste winnaar van de OP-Pubquiz wisseltrofee. Zoals hij sportief toegaf, had hij deze mijlpaal niet kunnen bereiken zonder de andere leden van team Geel.

donderdag 12 april 2018

Het bedrijfsbezoek bij KEMIE maakt indruk

Donderdag 12 april waren we als Ondernemers Peelland te gast bij KEMIE, producent van keukenbladen. Het bedrijf viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan. Directeur/eigenaar Geert Jan Engbers vertelde een boeiend verhaal over de ontwikkeling van het bedrijf, hoe het steeds voorop loopt en nieuwe standaarden ontwikkeld. Keramiek en composiet hebben natuursteen al langere tijd verdrongen.

Donderdag 12 april waren we als Ondernemers Peelland te gast bij KEMIE, producent van keukenbladen. Het bedrijf viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan. Directeur/eigenaar Geert Jan Engbers vertelde een boeiend verhaal over de ontwikkeling van het bedrijf, hoe het steeds voorop loopt en nieuwe standaarden ontwikkeld. Keramiek en composiet hebben natuursteen al langere tijd verdrongen. KEMIE is in 2017 van Asten naar Helmond verhuisd. Er staat een gloednieuw bedrijfspand aan de Graandijk 7, volledig bekleed met door KEMIE zelf vervaardigde keramieken gevelplaten.  Het gebouw lijkt opgetrokken uit grote blokken, maar is het niet. Het effect is prachtig.

vrijdag 23 maart 2018

EHBHV Opleidingen durft het net even anders te doen

OP-lid Bas van den Woudenberg van EHBHV Opleidingen vertelt in de laatste nieuwsbrief van Peelland Business Plaza precies waar hij met zijn bedrijf voor wil staan. Wil je Bas beter leren kennen (dat geeft je misschien een voorsprong bij de OP-Quiz van 17 mei aanstaande), lees dan het hele verhaal. “Ik geef zo min mogelijk theorie

OP-lid Bas van den Woudenberg van EHBHV Opleidingen vertelt in de laatste nieuwsbrief van Peelland Business Plaza precies waar hij met zijn bedrijf voor wil staan. Wil je Bas beter leren kennen (dat geeft je misschien een voorsprong bij de OP-Quiz van 17 mei aanstaande), lees dan het hele verhaal. “Ik geef zo min mogelijk theorie en laat cursisten zo veel mogelijk oefenen. Mijn lessen zijn dynamisch en met een gezonde dosis humor. Zo beklijft de kennis en ervaring beter, zeggen ook mijn cursisten in de positieve feedback van de afgelopen jaren."

vrijdag 16 maart 2018

Omarm de verandering, zegt Diederik Jekel

Het tempo lag hoog. De inhoud was inspirerend en zette aan tot nadenken. Diederik Jekel nam Ondernemers Peelland en gasten donderdag 15 maart jl. mee in de ontwikkelingen die onze manier van (samen)werken drastisch en in snel tempo veranderen. Een huis kun je tegenwoordig gewoon printen, vlees kun je in een laboratorium kweken, auto’s rijden

Het tempo lag hoog. De inhoud was inspirerend en zette aan tot nadenken. Diederik Jekel nam Ondernemers Peelland en gasten donderdag 15 maart jl. mee in de ontwikkelingen die onze manier van (samen)werken drastisch en in snel tempo veranderen. Een huis kun je tegenwoordig gewoon printen, vlees kun je in een laboratorium kweken, auto’s rijden zonder chauffeur, en computers verwerken schrikbarende hoeveelheden data, zo snel en nauwkeurig, dat kan een mens nooit evenaren. Je zou er bang van kunnen worden en op de rem willen trappen. Alleen heeft dat geen zin. De ontwikkelingen zijn niet te stoppen. Omarm ze dus, is Diederik’s boodschap. Maak gebruik van alle kansen die er liggen, want dat zijn er veel. Een platform als het Innovatiehuis, waar onze gast Peter de Witte enthousiast over vertelde, is een plek bij uitstek om je ideeën en problemen te bespreken. Wie weet met wat voor verrassende, innovatieve oplossingen je weer naar huis gaat.

donderdag 15 maart 2018

Roos Koeman in Licht op Eindhoven

Ons kersverse lid Roos Koeman van Start2Improve staat met een leuk, kort artikel in Licht op Eindhoven: Neem de LEAN-sprong. Een efficiëntere organisatie neerzetten, hoe doe je dat? Met harder werken of slimmer werken? Maar ja, hoe doe je dat precies: Slimmer werken? Vraag het Roos.

Ons kersverse lid Roos Koeman van Start2Improve staat met een leuk, kort artikel in Licht op Eindhoven: Neem de LEAN-sprong. Een efficiëntere organisatie neerzetten, hoe doe je dat? Met harder werken of slimmer werken? Maar ja, hoe doe je dat precies: Slimmer werken? Vraag het Roos.

donderdag 15 februari 2018

De kracht van Ondernemers Peelland

Via mijn Linked In account ontving ik pasgeleden het bericht: Cissy van Hoof heeft u genoemd in commentaar. Ze schreef: Aldi van Lierop kan ik van harte aanbevelen, ook engelstalig zeer sterk! Het was haar commentaar op een oproep van Jeroen Tijink van EPSN Workforce, een relatie van Cissy, (nog) niet van mij. Jeroen schreef: “EPSN Workforce Europe wil

Via mijn Linked In account ontving ik pasgeleden het bericht: Cissy van Hoof heeft u genoemd in commentaar. Ze schreef: Aldi van Lierop kan ik van harte aanbevelen, ook engelstalig zeer sterk! Het was haar commentaar op een oproep van Jeroen Tijink van EPSN Workforce, een relatie van Cissy, (nog) niet van mij.

dinsdag 9 januari 2018

Nieuwe huisstijl Ondernemers Peelland

Met gepaste trots presenteren wij onze vernieuwde huisstijl en website!

Ondernemers Peelland was toe aan een nieuwe, frisse huisstijl en een meer gebruiksvriendelijk website. Een website waarop leden zich makkelijk kunnen profileren en zich met één druk op de knop kunnen inschrijven voor bijeenkomsten. Een website die werk uit handen neemt van onze secretaris. Een website waarmee we als netwerkplatform voor de dag kunnen komen. We hebben alles gekregen wat we ons wensten én nog veel meer. De website is een creatief en technisch sterk ontwerp van 2atWork, de onderneming van OP-lid Harold van der Horst. Dank je wel Harold voor onze mooie, nieuwe huisstijl en krachtige website.