Ontwikkeling van Ondernemers Peelland

In 1995 richt een groep startende ondernemers Jonge Ondernemers Peelland (JOP) op. De behoefte van ondernemers uit de regio om georganiseerd samen te komen, blijkt groot. De netwerkvereniging is al snel een succes. Op de maandelijkse bijeenkomsten worden bruggen geslagen, nieuwe relaties gesmeed en leren de leden van elkaars ondernemerschap. De kernwaarden, laagdrempelig en Brabants gemoedelijk, spreken aan.

Jong en oud
Al snel blijkt dat niet alleen startende ondernemers maar ook meer ervaren ondernemers behoefte hebben aan een goed netwerk. JOP werd OP, een vereniging voor alle leeftijden. Behalve zelfstandig ondernemers zijn inmiddels ook een aantal ondernemende werknemers lid. Deze werknemers dragen als leidinggevende eindverantwoordelijkheid of vervullen vanuit de overheid een verbindende rol naar ondernemers in de regio. Verder onderhoudt onze vereniging met veel plezier goede contacten met andere zakelijke netwerken in de regio. We zijn regelmatig bij elkaar te gast en bouwen bruggen waar het maar kan.

Aansprekend programma
Sinds 2009 voert Ondernemers Peelland het inmiddels bekende programma in. Per jaar organiseren we vier heerlijke diners, gevolgd door een interessante gastspreker met tot slot een netwerkborrel. We regelen twee bedrijfsbezoeken waar de eigenaar ons meeneemt in zijn bedrijf(svoering). En we gaan samen een hele dag op stap. De OP DOE-dag maakt het beste in ons los. Omdat we een vereniging zijn, organiseren we in januari altijd een Algemene Ledenvergadering. Sinds 2018 voegen we op verzoek van de leden een thema-avond toe aan ons programma.

Thuisbasis
Het hart van de vereniging bevindt zich in Helmond, de vaste thuisbasis is Golden Tulip Hotel West Ende aan de Steenweg 1. OP-lid en hotelmanager Pedro Kafoe en zijn team verrassen en verwennen ons iedere keer opnieuw.