donderdag 14 december 2023

diner en kerstbijeenkomst met Freek Teunen

18:00 uur
Ontvangst in Hotel West-Ende
18:30 uur
Aanvang 3-gangen diner
20:30 uur
Presentatie door Freek Teunen
22:00 uur
Netwerkborrel

Virtual Reality

Freek Teunen

Virtual Reality expert | Ondernemer

Freek Teunen is virtual- en augmented reality expert op het gebied van zakelijk en medisch gebruik. Hij studeerde Creative Technology en kwam toen voor het eerst in aanraking met de techniek. Tijdens zijn studie heeft hij succesvol bij de Efteling een VR Droomvlucht ontwikkeld voor mindervalide bezoekers, die sinds 2018 geopend is. Daarnaast heeft Teunen twee VR startups die begin 2020 gaan lanceren.

VR biedt bijzondere, nieuwe mogelijkheden

Laatst zei iemand: ‘Dus virtual reality verplaatst je naar een andere locatie, in een ander lichaam? Wie wil dat nou?’ Na twee weken zelfquarantaine denk ik: wie wil dat nou niet?!

Door de crisis is het voor bedrijven misschien beter voor te stellen hoe virtuele technieken kunnen helpen. In VR kunnen designers bijvoorbeeld toch samen een 3D model van een prototype bekijken. Op een virtuele locatie en met een virtueel lichaam kunnen engineers van verschillende vestigingen als team verder werken aan het model van een nieuwe motor. Een dergelijke manier van werken scheelde hoe dan ook al veel tijd en geld. Tastbare prototypes kunnen behoorlijk kostbaar zijn en niemand zit te wachten op extra reistijd en files voor een meeting.

VR biedt bijzondere, nieuwe mogelijkheden om problemen op te lossen en waarde te bieden. Om het beste eruit te halen, moet je dan wel buiten de bestaande kaders denken. Tijdens mijn webinar hoop ik daar een begin mee te maken!

Kosten diner voor gasten: € 37,50