Gevangen en bevrijd in Breda

woensdag 27 juni 2018

Als je zus directeur city marketing is van een mooie stad, dan heeft ze natuurlijk goede ideeën voor een dagje uit. Zo kwamen we, dankzij (de zus van) ons bestuurslid Hanneke Bos, voor de Doe Dag van vrijdag 22 juni jl. in Breda terecht. We hebben veel leuke activiteiten, maar de Doe-dag blijft toch wel het hoogtepunt. Vooral omdat we de hele dag tijd en aandacht voor elkaar hebben, gezellig bezig zijn en samen genieten van lekker eten en drinken.

Ken je dat schoolreisjes-gevoel nog? Dat is zo terug als je met ruim twintig enthousiaste ondernemers in de trein stapt op weg voor een dagje uit. Tijdens het koffie-en-gebak-momentje bij Coffee & Cream sloot stadsgids Marc zich bij ons aan. En man vol interessante verhalen waarvan hij er gaandeweg de dag een aantal met ons heeft gedeeld.

Lopend door de stad was de gevangenis onze eerste stop. In de Koepelgevangenis was een prison break gaande, dus kregen we een rondleiding door de vrouwenvleugel en later het blok met isolatiecellen. De korte tijd binnen en de verhalen van rondleider Rob maakte het direct invoelbaar hoe makkelijk je in zo’n omgeving depressief kunt worden. Leerzaam en confronterend. Dat vervelende gevoel schoten we op de luchtplaats 4 vrolijk van ons af met een wedstrijdje handboogschieten. Focus en doel kiezen ging de een wat beter af dan de ander, lol hadden we allemaal. Het bier van brouwerij St. Joris in de kelder van de Boterhal liet zich daarna goed smaken. Bij Gastrobar Floor aten we een heerlijk hoofdgerecht om, na een historisch intermezzo van gids Marc, af te sluiten met een heerlijk dessert bij Ja! Breda.

Een heerlijk ontspannen en gezellige dag (bekijk alle foto’s hier) die volop ruimte bood om elkaar uitgebreid te spreken en beter te leren kennen. Dankjewel Hanneke voor de geweldige organisatie. Fijne vakantie allemaal en tot onze eerste bijeenkomst na de zomer op donderdag 13 september. Dan bekijken we met spreker Paul Bessems wat Block Chain organiseren voor ons als ondernemers kan betekenen. Meer info volgt.