Duizelingwekkend veel blikjes

donderdag 10 oktober 2019

Wie kan na acht uur werken nou zeggen: “Ik heb weer een miljoen blikjes gemaakt!’ Dat zijn de medewerkers van Can Pack. Europa’s grootste producent van aluminium blikjes voor bier, energydrink en meer staat aan de Maisdijk 9 in Helmond. Ruim drie jaar geleden was het nog een maisveld. Nu wordt gebouwd aan de derde productielijn en extra wharehouse-capaciteit. Algemeen directeur / general manager Marco Snoeren neemt ons in vogelvlucht mee in de razendsnelle ontwikkeling die Can pack doormaakt. Met een Amerikaanse eigenaar (privébezit), een hoofdkantoor in Polen en zestien fabrieken in Europa, Azië en Zuid-Amerika, timmert Can Pack aan de weg.

Groeistrategie

“We hebben een groeistrategie en groeien graag met onze klanten mee. We leveren al 25 jaar aan Heineken en zo’n 15 jaar aan Bavaria. Zij wilden graag dat we hen vanuit Nederland gingen beleveren. Dat was ook voor ons een goede keuze. Dankzij de geweldige samenwerking met de gemeente Helmond was de keuze voor een vestigingsplaats snel gemaakt. Inmiddels werken we hier met ruim 400 mensen van verschillende nationaliteiten, in vijf ploegen want we draaien volcontinu. We hebben onze vakmensen hard nodig om aan de vraag van onze klanten te voldoen. Ze zijn belangrijk voor ons en daarom belonen we ze goed. Niet alleen met een goed salaris. Ook door opleidingen en gezellige activiteiten die medewerkers op een hele ander manier in met elkaar in contact brengen. De sfeer moet goed zijn, dan is hard werken voor niemand een probleem.”

Zuinig op grondstoffen

Behalve algemeen directeur van Can Pack is Marco Snoeren ook voorzitter van Every Can Counts Europa.  “Aluminium is een kostbare grondstof en gelukkig 100% recyclebaar. Het is dus cruciaal dat zoveel mogelijk blikjes hun weg terugvinden naar de producenten die het nieuwe aluminium bij ons op rollen aanleveren. Een gerecycled blikje staat binnen twee maanden weer in de schappen. In Scandinavië recyclen ze al 99%, in Nederland komen 7 van de 10 blikjes retour. Dat kan dus beter. Ook in de fabriek zijn we zuinig op het aluminium. Er gaat niets verloren. We vangen onbedrukte en bedrukte resten apart op en vermalen ze in de schredder. Alles gaat terug naar de producent.”

Can Pack is een indrukwekkend bedrijf. Het heeft het grote voordeel dat alle productiefaciliteiten het nieuwste van het nieuwste zijn. Er wordt heel schoon gewerkt. Je kunt er bij wijze van spreken van de vloer eten. Wie erbij was, zal waarschijnlijk nooit meer een blikje vasthouden zonder even te zoeken naar het CP logo. Made in Helmond!

Meer weten over Can Pack? Neem eens een kijkje op de website.