Mooi Mechelen verbindt alle nationaliteiten

vrijdag 21 juni 2019

Het is helaas alweer voorbij, ons dagje Mechelen. Als je in de loop van ruim een half jaar bezig bent met de organisatie van zo’n dag en via verschillende contacten alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen, dan is het heerlijk om iedereen zo te zien genieten. De ontvangst bij Hotel HUP was meteen een mooie gelegenheid om de metamorfose te zien die Mark Oidtman en zijn team voor elkaar gebokst hebben. In december zijn we er langer te gast voor onze eindejaarsbijeenkomst en nemen we de tijd voor een totale rondleiding. Chauffeur Jan van Twin Tours bracht ons met de spelersbus van Helmond Sport naar Mechelen en terug. Hij liep vrolijk met het programma mee was een leuke aanvulling op ons gezelschap.

Wereldberoemd
Ons bezoek aan de stad verliep gesmeerd, mede dankzij de gastvrije ontvangt bij alle locaties waar we aanschoven. Mechelen boeit en bloeit. Stadsgids Christian Reinhold liet ons tijdens de wandeling door de straten van Mechelen kennismaken met de bewogen geschiedenis. In zijn verhaal verbond burgemeester Bart Somers deze historie direct aan de ontwikkeling die Mechelen onder zijn bezield leiderschap doormaakt. Mechelen werd eeuwen geleden al een centrum voor rechtspraak, de plaats voor rechtvaardigheid. Door strenge toepassing van de wet en een groot aantal projecten dat alle nationaliteiten van de stad (in hun directe woonomgeving) met elkaar verbind, is Mechelen wereldwijd inmiddels een beroemd voorbeeld van hoe diversiteit een stad tot bloei kan brengen.

Samen genieten
Behalve inhoudelijk interessant was ons bezoek aan Mechelen vooral ook heel smakelijk en gezellig. Het was heerlijk terrasweer en na een rondleiding bij Het Anker, de oudste brouwerij van België, schoven we daar aan de dis voor een afsluitende maaltijd. Er ging ook bier van de brouwerij mee naar huis om thuis nog eens lekker na te genieten van een bijzondere dag. Een dag waarop we elkaar als persoon en ondernemer op een ontspannen manier weer beter hebben leren kennen. Daar doen we het voor.

Tot ziens op 12 september
Als bestuur wensen we iedereen een heerlijke zomer toe. We zien jullie graag weer op donderdag 12 september. Dan eten we gezamenlijk bij hotel Westende en horen daarna van Thijl Klerkx van de Young Advisory Board hoe (piep)jonge ondernemers het aanpakken.