Pedro Kafoe

Pedro Kafoe

Golden Tulip Hotel West-Ende

Steenweg 1
5707 CD Helmond
0492 524151
pkafoe@westende.nl
http://www.goldentulipwestende.nl

WELKOM BIJ GOLDEN TULIP WEST ENDE
Van rijke fabrikantenvilla..

Gehuisvest in een laat 19e eeuws gebouw, midden in het centrum van het historische Helmond, vindt u ons 4-sterren businesshotel West-Ende. Op deze plek bouwde een rijke metaal- en textielfabrikant in 1880 zijn fabrikantenvilla West-Ende. Deze villa is jaren lang bewoond door verschillende generaties van dezelfde familie, tot dat zij tijdens de bezetting Helmond moesten verlaten. De villa werd gevorderd door de Duitsers en het pand werd in 1944 flink beschadigd bij het opblazen van de Veestraat brug. De fabrikantenfamilie is na de oorlog nooit meer teruggekeerd naar hun geliefde villa West-Ende in Helmond..

.... TOT HOTEL
Vele jaren later, in de jaren 70, werd het pand gekocht en verbouwd tot hotel en werd hotel West-Ende geboren. Op dat moment beschikte het hotel over 28 kamers. In 2004 werd het hotel overgekocht door de huidige eigenaren en werd het aangesloten bij de Golden Tulip keten. In juli 2008 is het nieuwe gedeelte van West-Ende opgeleverd met 42 nieuwe kamers. Een aantal jaren later, in augustus 2014, heeft de laatste verbouwing plaatsgevonden en zijn er 36 kamers bijgekomen. Golden Tulip hotel West-Ende telt nu 106 kamers, waaronder 8 long-stay appartementen en een Bed&Breakfast gedeelte met 8 thema-kamers; Villa Rubenshof. Alle kamers zijn voorzien van moderne faciliteiten zoals roomservice, gratis wifi, een bureau, airco en koffie- en theefaciliteiten.

Locatie

Golden Tulip hotel West-Ende ligt midden in het bruisende centrum van Helmond, met alle nodige faciliteiten op loopafstand. Het centrum van Eindhoven, de luchthaven en het Philipsstadion liggen op maar 15 minuten rijden van ons hotel. Ons toegewijd personeel is ten alle tijden beschikbaar voor het regelen van autoverhuur, transfers naar lokale bestemmingen en luchthavens, taxi's en het verstrekken van informatie die u zult helpen uw verblijf bij ons zo zorgeloos en ontspannen mogelijk te maken.

Faciliteiten

Golden Tulip hotel West-Ende beschikt over een gezellige brasserie, een knusse bar en een groot zonnig terras met uitzicht op de stad en het water. Tevens beschikt ons hotel over een gezellig dakterras. Onze 6 multifunctionele zalen zijn een goede optie voor vergaderingen, feesten, partijen en bruiloften. Parkeren kunt u, tegen vergoeding, recht voor de deur. Beschikken over een eigen parkeerterrein met ruim 70 parkeerplekken.

Onze gasten mogen gratis gebruik maken van de wellness- en sportfaciliteiten van ons collega hotel Best Western hotel Nobis Asten, op 10 minuten rijden van ons Golden Tulip hotel West-Ende. Het hotel beschikt over een verwarmd binnenzwembad, een stoombad, een sauna en een bubbelbad en een uitgebreid fitnesscentrum met moderne sanitaire. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij onze receptie. Badhanddoeken, slippers en badjassen zijn beschikbaar bij de receptie van Best Western hotel Nobis Asten.

Gastronomisch en gastvrij; alle faciliteiten voor een prettig verblijf.