donderdag 8 oktober 2020

In het hart van de technologie – Bedrijfsbezoek Xycarb

08:00 uur
Ontvangst bij Xycarb (er is geen ontbijt)
10:00 uur
Afsluiting

Op 17 december 2019 was koning Willem Alexander nog te gast bij Schunk Xycarb Technology. Wij worden 8 oktober 2020 verwacht voor een boeiend verhaal over technologie en over veiligheid.

In maart 2019 opende Xycarb zijn nieuwe fabriek en kantoor in Helmond. Xycarb is onderdeel van het Duitse concern Schunk. Dat maakte vorig jaar een omzet van 1,2 miljard euro in koolborstels en andere onderdelen van koolstof. De Helmondse vestiging maakt van dit materiaal dragers voor silicium schijven waarop chips en leds worden gemaakt. Ze worden voorzien van een dun laagje silicium carbide, dat op diamant na het hardste materiaal op aarde is. De dragers zijn op 5 micrometer vormvast, ook in een oven van 1200 graden. Techniek van het hoogste niveau.

De Koning was er afgelopen december samen met Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Thema van het werkbezoek was Veiligheidscultuur. Ze zagen de resultaten van een vijfjarig veiligheidsplan dat na het ongeval van 2014 is opgezet en uitgewerkt op initiatief van de nabestaanden en samen met de Inspectie SZW.

Ga mee en meld je meteen aan.